+

Prizztechin vetämä Robocoast-verkoston yhteyteen on perustettu Gamecoast-klusteri, joka tuottaa uutta liiketoimintaa käyttäen tekoälyä ja pelillisyyttä. Gamecoast-klusterin lähtökohtana on älykäs erikoistuminen, joka yhdistää modernia teknologiaa, yhteistoiminnallista kehittämistä ja huippuosaamista synnyttäen uusia innovaatioita.

Aline – Creative Technology Studio, muistuttaa nimellään, että idea lähtee aina viivasta eli A line. Näin syntyi myös idea yrityksen nimestä Aline, jonka Jarmo Kovalainen oivalsi aikoinaan. Aline on perustettu vuonna 2016, sen omistajat ovat Sami Hautamäki, Jarmo Kovalainen ja Toni Aalto. Alinessa toimii tällä hetkellä heidän lisäkseen kaksi varsinaista työntekijää ja yksi työharjoittelija.

Aline on sopivan kokoinen toimisto ja sen toimintatapaa kuvastaa parhaiten palvelumuotoilu. Asiakaskohtaaminen lähtee aina liikkeelle palvelukokonaisuuden hahmottamisesta ja palvelumuotoilusta. Tarkoituksena on sukeltaa syvälle asiakkaan liiketoimintaan sekä kartoittaa haasteet ja vahvuudet, ideoida yhdessä asiakkaan kanssa millä tavalla me voimme auttaa kehittämään heidän palvelumuotoiluprosessiaan, Sami Hautamäki kuvailee. Aline kohtelee jokaista asiakastaan yksilönä ja hakee aina tilanteeseen sopivat ratkaisut, toteaa Sami Hautamäki. Olemme toteuttaneet mm. Satasairaalan, Ratsulan ja Tapetit.fi brändit, muutamia mainitakseni Sami Hautamäki kertoo. Tällä hetkellä olemme toteuttamassa Autopesulalle sovellusta, jossa autopesut voi maksaa suoraan sovelluksella. Alinen toteuttama Kyyti Likel -sovellus Porin Linjoille nostaa joustavuutensa vuoksi matkustajien määrää, koska asiakas voi nähdä reaaliaikaisesti bussien saapumisen pysäkille ja sovelluksella voi ostaa myös matkalipun. Sami toteaa ylpeänä, että palvelu on todella käyttäjäystävällinen ja siitä ollaan myös muissa kaupungeissa kiinnostuneita. Pelillisyyden Aline näkee olevan esillä heidän lopputuotteissaan. He ovat toteuttaneet Namster-mobiilipelin, jossa tarkoituksena on poimia tomaatteja kypsyyden mukaan oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä. Peli soveltuu muistiharjoitteluun, siksi se soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Aline haluaa myös kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaansa, siksi se kuuluu Gamecoast-verkostoon. Sami Hautamäki toteaa, että Gamecoast-verkosto tarjoaa pienelle yritykselle mahdollisuuden osallistua ratkaisemaan isojen teollisuusyritysten haasteita. Lisäksi olemme nyt jo löytäneet yhteistyökumppaneita Gamecost-verkoston järjestämistä työpajoista ja tilaisuuksista. Sami Hautamäki toivoo, että Gamecoast-verkostolle tulee teollisuusyrityksiltä haasteita ja projekteja, joita verkoston jäsenet voivat lähteä yhdessä kehittämään.

Kirjoittanut Pirita Ihamäki