+

Porin Kaupunkikeskusta ry:n tarkoitus on vahvistaa Porin keskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakasliikennettä kaupunkikeskustan alueella sekä vahvistaa positiivista mielikuvaa keskustasta, ostos-, asuin-, palvelu- ja vierailualueena. Yhdistyksen yhtenä tehtävä on elävöittää Porin kaupunkikeskustan aluetta järjestämällä yritysten kanssa yhteistyössä tapahtumia, esimerkiksi kesäkuussa on tulossa Hyvän Olon päivä -tapahtuma.

Mari Antikainen toteaa, että oikeastaan luodaan raamit tapahtumalle, ei sinänsä ruveta itse tapahtumantuottajiksi. Mari Antikainen kysyykin, mitä sinun yrityksesi tekee tapahtumassa? Eli jokainen yritys itse päättää, millä tavalla osallistuu tapahtumaan. Hyvän Olon päivä tulee elävöittämään Porin keskustan aluetta erilaisin keinoin, joita keskustan alueen toimijat toteuttavat yhdessä. Tapahtumaa mainostetaan some-kanavilla ja jokaisen yritysten omien kanavien kautta. Mari Antikainen toimii tällä hetkellä Porin Kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtajan sijaisena. Mari Antikainen kertoo, että yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tehdään yhteistyötä, on paljon. Esimerkiksi Eetunaukiolle tai Satakieli-lavalle voivat tulla soittokunnat, tanssikoulut tai vaikka sirkustaitelijat toteuttamaan esityksiään maksutta. Mari Antikainen muistuttaa, että Porin keskusta on kaikille avoin tila ja sen elävöittämiseen tarvitaan kaikkien apua.

Porin keskustan aluetta elävöitetään mm. Jazzpaitojen tuuletus -tapahtumalla kesäkuun lopulla, jolloin kaikki voivat tulla esittelemään vanhoja jazzpaitojaan Porin keskustaan. Kesän aikana tulee olemaan erilaisia pieniä ja isoja tapahtumia, mutta myös erilaisia kampanjoita, kuten syksyllä toteutettava Black Friday. Tällöin liikkeet ovat auki aina aamupäivästä iltamyöhään ja jokainen liike tulee itse määrittämään miten he ottavat Black Fridayn esille liikkeessään ja toiminnassaan. Erilaisilla tapahtumilla ja teemoilla ollaan hakemassa uniikkia porilaisuutta ja viihdettä kaupunkikeskustan kehittämiseen. Samalla annetaan myös mahdollisuuksia Porin keskustan alueella uusille tuulille mm. erilaisten digitaalisten mainoskampanjoiden muodossa ja jopa pelillistetään Porin keskusta-aluetta. Prizztechin vetämä osaamiskeskittymä Gamecoast-verkosto yhdistää pelillisyyden, tekoälyn ja modernit teknologiat valtakunnallisesti merkittäväksi kokonaisuudeksi. Gamecoast-verkosto auttaa nopeuttamaan tuotekehitystä, kaupallistamista, ja
uusien teknologiainnovaatioiden kehittämistä. Gamecoast-verkosto näkee Porin keskustan ”Porikorttelin” -palapelinä, josta voidaan yhdessä toteuttaa omaleimainen lautapeli, jota ihmiset pääsevät pelaamaan erilaisia tehtäviä ratkoen. Miten sinä lähtisit elävöittämään Porin kaupungin keskustaa?

Kirjoittanut Pirita Ihamäki