+

Nopian tarina lähtee liikkeelle vuodesta 1984, jolloin Teemu Erämaa oli vasta 2-vuotias ja Nopia perustettiin. Varsinaisesti Teemu osti Nopian vuonna 2005 sedältään, joka oli aikoinaan perustanut yrityksen. Studiotoiminta alkoi vuonna 2010. Nopia tekee markkinointiin ja esittelytarkoituksiin tuotettuja animaatioita ja pelejä. Tuorein julkaisu on Oku Luukkaiselle RadioNovasta toteutettu Oku Game – DJ Runner peli. Tasohyppelypelissä Luukkaista esittävän hahmon on ehdittävä ajoissa DJ-keikalle. Samalla pitää esimerkiksi väistellä mummoja, ninjoja ja lentäviä rintaliivejä. Lisäpisteitä voi saada hauskojen minipelien kautta. Pelissä esiintyy myös oikeita musiikkimaailman henkilöitä, kuten suosittu dance-yhtye Movetron, jotka auttavat pääsemään pelissä eteenpäin.

Alusta asti oli selvää, että animaatioita ei tuoteta pelkästään kotimaan markkinoille vaan tähdätään kansainvälisille markkinoille, toteaa Teemu Erämaa. Animaatioita on tehty yhteistyössä menestyneiden brändien kanssa, muutamia esimerkkejä ovat Halo 5 teaser Xboxille, Mercedes BenzStep Energy, Harjavalta, Lumo Stars Tactic Games, kuvailee Teemu Erämaa. Olemme laadukas animaatiostudio, hahmoanimaatioilla ja laadulla erottaudumme kilpailijoistamme, toteaa Teemu Erämaa sekä pienenä studiona olemme myös joustavia ja tämä on nimenomaan Nopian vahvuus.

Nopia aikoo olla Satakunnasta seuraava Rovio!

Teemu uskaltaa haaveilla isosti, koska Nopian maine on jo kiirinyt myös maailmalle animaatioiden saattelemana. Asiakkaita on kertynyt mm. Yhdysvalloista ja Euroopasta. Nopia haluaa kasvaa yrityksenä ja 5 vuoden tavoitteena noin 10 miljoonan liikevaihto. Nopia on lähtenyt kehittämään omia tuotteitaan ja näistä yhtenä esimerkkinä on pelillisetty video. Videon päälle voidaan tuottaa pelimäisiä elementtejä mm. kyselyitä, joiden pohjalta käyttäjä tekee valintoja esimerkiksi videon lopetuksesta. Pelillistetyt videot toimivat loistavasti uusien tuotteiden-, digitaalisten palveluiden-, asiakastyytyväisyyskyselyiden tuottamiseen tai jopa rekrytointikampanjan toteutukseen, toteaa Teemu Erämaa. Nopeat kokeilut ja kehittäminen ovat omiaan Nopian omien tuotteiden kehittämisessä, siksi asiakasprojekteihin pyritään löytämään aina uusia ratkaisuja ja oppimaan niistä. Teemu Erämaa maalailee, Nopiasta tulevan Satakunnan uusi Rovio innostuneella asenteella, lyömättömällä laadulla ja uskomattomilla toteutuksilla sekä oikea-aikaisuudella.

Nopia toteuttaa yrityksellesi pelillistetyn videomainoksen

Nopia toivoo Prizztechin järjestävän tapahtumia, jotka voivat toimia online-tapahtumina. Online-tapahtumissa voisi myös olla matchmaking-tapaamisia, joissa henkilöt voivat sopia suoraan skypepalavereita. Näitä on jo maailmalla jonkin verran tarjolla, joihin Teemu Erämaakin on osallistunut. Näin yritysten ei aina tarvitse liikkua tapahtumapaikalle vaan tapahtuma itsessään on verkossa kokonaisuudessaan. Gamecoast-verkostolle Nopia tuottaa pelillistä osaamista animaatioiden ja pelillisten ominaisuuksien rakentamisen kautta. Gamecoast-verkostolta Nopia toivoo saavansa lisää yhteistyömahdollisuuksia kumppaneiden kanssa. Teemu Erämaalla on jo uusi startup-yritys kumppaneiden kanssa suunniteltuna ja kohta valmiina aloittamaan toimintansa.

Kirjoittanut Pirita Ihamäki