+

Codecontrol on perustettu vuonna 2014 laajan digitaaliosaamisen mahdollistajana ja vuonna 2017 yritys siirsi toimipisteensä Poriin. Codecontrolin palvelut koostuvat eri verkkoalustoille toteutettavista web-sovelluksista, tietokanta- ja arkkitehtuuriratkaisuista sekä yleisestä ohjelmistokonsultoinnista. Codecontrol järjestää myös auditointeja, konsultointi- ja koulutuspalveluita yrityksille.  Heitä kiinnostaa myös koulutusten järjestäminen korkeakouluille ja muille oppilaitoksille. Jari Ruusunen toteaa, että seuraamme ajan trendejä, jotta pystymme toteuttamaan tämän päivän digitaalisia ratkaisuja asiakkaillemme parhaalla mahdollisella tavalla myös kouluttamalla henkilökuntaa.

Codecontrol on erityisasiantuntija alallaan, he ovat päässeet auditoimaan esimerkiksi Omaolo-hankkeen järjestelmätoimittajia. Omaolo-palvelu on uusi sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava, jonka kautta asukas voi mm. arvioida oman hoidon tai palvelun tarvetta ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu parantaa sosiaali- ja terveydenhuollon laatua sekä helpottaa asiakkaiden tiedonsaantia ja ammattilaisten työtä. Palvelu on suunnattu asukkaille, jotka haluavat ja kykenevät sähköiseen asiointiin. Codecontrol on myös itse mukana Omaolo-palvelun kehittämisessä sekä hankkeen tuoteomistajan tukena. Codecontrol onkin onnistunut luomaan itselleen maineen niin pk- kuin suuryritystenkin ohjelmistokumppanina.

Codecontrolin tavoitteena on löytää paras digitaalinen ratkaisu käytettävyys edellä.

Codecontrol osallistui Energy Hackathon-tapahtumaan Turussa, jossa he kehittivät sovelluksen, jolla pyritään pelillistämisen keinoin vähentämään energiankulutusta. Sovellus mahdollisti heidän pääsyn isompaan hankkeeseen, jossa eri yritykset yhdessä pyrkivät kehittämään tapoja pienentää mm. energiankulutusta ja sitä kautta hiilijalanjälkeä. Vaikka uusi tekniikka onkin hankkeessa isossa roolissa, pyritään pelillistämisen keinoin luomaan tapoja tehdä esimerkiksi energian säästämisestä myös hauskaa. Esimerkiksi taloyhtiön asukkaat voisivat haastaa toisiaan säästämään energiaa eri keinoin ja näin pelillistämistä hyödyntäen saataisiin koko taloyhtiölle selkeitä säätöjä, toteaa Jari Ruusunen.

Gamecoast-verkostossa tuotamme ratkaisukeskeisiä palveluita teollisuusyritysten tarpeisiin.

Gamecoast-verkoston jäsenenä Codecontrol haluaa löytää luotettavia yhteistyökumppaneita vaikka mainostoimistopalveluita tarjoavasta yrityksestä, joka voi tuottaa viestinnällistä ja graafista sisältöä palveluihin. Kun meillä ei ole omaa tuotetta Jari Ruusunen maalailee, niin olemme ketterä yritys toteuttamaan isojen yritysten sisäisiä ratkaisuja, joista hyvänä esimerkkinä Elisa yhteistyö. Gamecoast-verkostossa tuotamme ratkaisukeskeisiä palveluita teollisuusyritysten tarpeisiin sekä kuntapuolen palveluihin että SOTE-alalle. Olemme aina kiinnostuneita myös hyvistä osaajista, koodareista ja löysimmekin Robocoast Rekryn kautta meille uuden osaajan, joka on ollut meillä nyt puolivuotta. Hyville koodareille on aina tarvetta ja olemme aina valmiina palkkaamaan sellaisen, toteaa Jari Ruusunen.

Kirjoittanut Pirita Ihamäki