+

Gaming meets X – Pelillisyystyöpaja kutsuu ratkaisemaan haasteen pelillisyyden tai tekoälyn avulla

Ratkaise Vitecin Acute-potilastietojärjestelmän tyytyväisyyskyselyn ja NPS-tulosten konseptointi.

Vitec avaa pelillisyystyöpajassa pelialan ja luovan alan yrityksille aidon haasteen, joka on ratkaistavissa pelillisyyden tai teköalyn avulla. Mikäli ratkaisuehdotus on budjetiltaan ja idealtaan toteuttamiskelpoinen, Vitec voi tehdä voittaneen yrityksen kanssa sopimuksen jatkotoimenpiteistä.

Mitä?

Vitecin Acute-potilastietojärjestelmään kaivataan sisäänrakennettua pelillistettyä tyytyväisyyskyselyä järjestelmän toiminnasta. Samalla kyselyllä halutaan selvittää Acuten reaaliaikainen NPS (Net Promoter Score) -indeksi. Tyytyväisyyskysely halutaan jokaisen käyttäjän näkyviin Acutesta uloskirjautumisen yhteydessä. Esittämisen tapana pelillisyys, luovuus ja visuaalinen kokonaisvaltaisuus halutaan tuoda vahvasti esille. Tyytyväisyys halutaan esitellä pelillisin keinoin – uudella innovatiivisella tavalla, jota ei vielä ole toteutettu. Kysymyksinä esim. ”Kuinka tyytyväinen olit Acuteen tänään?” ja ”Kuinka valmis olet suosittelemaan Acutea tuttavillesi?”.

Miksi?

Potilastietojärjestelmän käyttäjät halutaan vastaamaan ja antamaan palautetta sekä sitoutumaan joko kevyesti tai isommin Acuten tuotekehitykseen. Vastausten perusteella heitä halutaan myös ohjata antamaan kommentteja, tutustumaan tarkemmin käyttöohjeisiin ja opasvideoihin, ilmoittautumaan koulutuksiin, kirjoittamaan avointa tekstiä tai löytämään tarvittava palvelu Acutemarketista.

Koko haasteen tavoitteena on saada asiakkaiden ääni paremmin esiin ja asiakkaat tyytyväisemmiksi.

Varsinainen haaste, eli miten?

Miten vastaajat kannustetaan/palkitaan antamaan palautetta pelillistämällä?

Miten käyttäjät saadaan vastausten perusteella pelillisin keinoin vaikuttamaan Acute-järjestelmän kehittämiseen käyttäjänäkökulmasta tai keskustelemaan potilastietojärjestelmän tulevaisuuden trendeistä?

NPS-pisteytyksen arvot ovat nollasta kymppiin. Tulosten asteikko -100 – +100. Kun lukema on yli +50, yritys on erinomainen. Miten tulos voidaan näyttää ja tulkita reaaliaikaisesti kaikille Acute-potilastietojärjestelmän käyttäjille?

Miten ratkaistaan tekninen toteutus, kun Acuten koodiin ei pääse käsiksi kuin Vitecin oma henkilöstö?

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu tästä 27.9. mennessä!

Haaste julkaistaan tarkempien speksien kera Gaming meets X -pellilisyystapahtumassa 1.10.2019 klo 12.30–16. Paikkana Crazy Town, Pori. Tarkemman ohjelman löydät täältä (pdf).

Pelillisyystyöpajassa syntyy ensimmäisen vaiheen ideoita, joita yritykset voivat työstää haasteratkaisun palautuspäivään asti. Kilpailutyö tulee palauttaa viimeistään 30.10. klo 12:00 mennessä osoitteeseen pirita.ihamaki@prizz.fi.
Kilpailutyöt palautetaan pdf-tiedostoina, laajuus max. 3 x A4 sivua.
Työt pisteytetään seuraavien kriteerien perusteella:
1) Selkeys
2) Kustannustehokkuus
3) Innovatiivisuus

Ratkaisuehdotukset käsitellään luottamuksellisesti Vitecin asiantuntijoiden toimesta. Kaikki oikeudet säilyvät kyseisen ehdotuksen tekijällä/tekijöillä.

Kolme voittajaehdokasta julkistetaan ja voittajaehdokkaat pääsevät neuvottelemaan konseptistaan Vitecin kanssa. Vitec toteuttaa itselleen parhaan vaihtoehdon voittajayrityksen kanssa. Nappaa mahdollisuudesta kiinni!

Pelillisyystyöpajan fasilitoijana toimii filosofian tohtori ja pelillistämisen asiantuntija Pirita Ihamäki (FT, KTM, AoM). Ihamäki on myös vetovastuussa Gamecoast-pelillisyysverkoston toiminnasta.

Kiitos viestintätoimisto Kumppanialle, joka tarjosi asiakkailleen mahdollisuutta esittää pelillisyyshaaste ratkaistavaksi.

__________

Gamecoast-klusteri yhdistää uusia teemoja ja teknologioita, esim. ohjelmistokehitystä, tekoälyä, robotiikkaa ja automaatiota (AR, VR, IOT). Näitä yhdistelemällä voidaan ratkaista entistä monimutkaisempia ongelmia, ja toisaalta luoda uusia ratkaisuja ja tuotteita, joilla on aitoa kilpailuetua. Gamecoast on osa Euroopan laajuista osaamisverkostoa Digital Innovation Hubia (DIH).

Yrityksissä pelillistäminen voi kohdistua esimerkiksi rekrytointiin, perehdytykseen, työhyvinvointiin, arvojen jalkauttamiseen, työturvallisuuteen, vaikutusanalyyseihin muutosten läpivienneissä jne. Yhteisölliset pelit lisäävät verkottunutta sosiaalista kanssakäymistä, vuorovaikutusta ja palautteen antoa. Pelillisyyden avulla voidaan kehittää työn palkitsemiseen ja motivointiin uusia muotoja. Pelillistä ympäristöä voidaan hyödyntää strategia- ja kehitystoiminnassa tai opetuksessa ja tiedon jakamisessa. Pelillisyyden avulla voidaan myös käsitellä ja kehittää työympäristön ilmapiiriä.

Kirjoittanut Nina Toivola Kumppaniasta